Teleskopik Rampalar

Teleskopik Rampalar

  • Beton bir platformdan seviye olarak aşağıda bulunan bir zeminde nakliye araçlarına yükleme yapılması gerekiyor ve yükleme rampasının ayrıca bir dil ile nakliye aracına ulaşması gerekiyorsa,
  • Yükleme yapılacak yüksek alanın zemininde inşaat işlemi yapılması engeli bulunmuyorsa,
  • Yükleme/boşaltma işlemi sırasında depodan ısı kaybı yaşanmaması gerekiyorsa,
  • Yükleme/boşaltma işlemi bir körük sistemi ile birlikte kullanılacaksa,
  • Yükleme/boşaltma işleminde hijyen önemli ise ve toz vb maddelerden azami kaçınma ihtiyacı bulunuyorsa Teleskopik tip Yükleme rampasına ihtiyacınız var demektir.

Teleskopik yükleme rampaları beton zemin içinde özel olarak hazırlanan bir çukura gömme olarak monte yapılmaktadır.

 

Beton bir platformdan seviye olarak aşağıda bulunan bir zeminde nakliye araçlarına yükleme yapılması gereken ve zemininde inşaat işlemi yapılması engeli bulunmayan alanlarda yükleme rampaları kullanılır. Yükleme rampaları birbirinin benzeri işlevi görmekle birlikte 2 kısma ayrılırlar. Bunlar Menteşeli Rampalar ve Teleskopik Rampalardır.

Forklift, transpalet vb ile depo/antrepoların beton zemininden yükleme/ boşaltma yapılırken depoya yanaşan nakliye aracı ile yükleme zemini arasında bir yükseklik farkı (eğim) doğmaktadır. Bu eğimi ideal şekilde ortadan kaldıracak endüstriyel yükleme sistemi “yükleme rampası” dediğimiz menteşeli ve teleskopik rampalardır. Bu eğim menteşeli rampalarda taşınacak yük tonajı, taşıma aletinin cinsi, kullanılan nakliye aracını cinsi vb. faktörler karşılıklı görüşmelerimizle belirlendikten sonra size en uygun “Yükleme Rampası” modeli önerilmektedir.

Menteşeli veya teleskopik yükleme sistemi, körüklerle birlikte kullanıldığında yükleme/boşaltma esnasında ısı kaybının önlenmesinde ve hijyenin sağlanmasında ideal ölçülerde yarar sağlamaktadır.

Teleskopik Rampalar standart olarak ana platform, lip bölümlerinden oluşur. Ana platform ve lip ithal göz damlalı sactan imal edilmiştir. Rampa; hidrolik bir pompa, valfler ve platforma hareket veren biri büyük biri küçük iki pistondan oluşur. Büyük piston ana platformu, küçük piston ise lipi hareket ettirir. Valfler bu pistonların hareket sıralamalarını kontrol etmektedir. Bu basit ama iyi tasarlanmış sistem sayesinde tek tuşla rampanın tüm fonksiyonlarını kontrol edebilmek mümkündür. Hidrolik ünite tamamen rampa pozisyonunu değiştirebilmek için kullanılmaktadır. Kendi ağırlığı dışında yük kaldırmak için kullanılamaz. Olası bir elektrik kesintisinde rampanın kontrolsüz inerek kazalara sebebiyet vermemesi için yağ akışını engelleyen emniyet valfi bulunmaktadır.

Menteşeli rampa farklı ölçülerde olabilmekte, normal seviyeden +40,-30 cm aralığında çalışabilmektedir. Rampa inşaat sırasında veya sonradan hazırlanan bir çukura yerleştirilmektedir. Böyle normal olarak kullanılmadığında zeminle aynı seviyede bulunmaktadır. Bu yerin hazırlanması ile ilgili olarak sipariş esnasında teknik bilgi ve destek verilmektedir.

Teleskopik Rampalar standart olarak 2mx2,5m ve 2mx2m standartlarında ve 6 ton kapasitesinde imal edilmekle birlikte talebe ve ihtiyaca göre her tür tonaj taşıma kapasitesine uygun olarak imal edilebilmektedir. Sıra dışı araç ve depo yükseklikleri ile farklı tonajlar için özel üretim rampalar tercih edilmelidir.  İhtiyacınıza en uygun teleskopik rampayı belirlemek için lütfen bizimle iletişim kurunuz.